#Nootje Een goeie zanger(es)…

Spread the love

#Nootje = Kortschrift (note), liefkozende nickname (Noortje), muzieknotatie (noot), lekker tussendoortje (nootje), even verder kijken dan je neus lang is (harde noot kraken)

Ging laatst naar een concert! Dit is wat ik op het podium zag.

Een vrolijke dertiger, die zeker weten super nerveus was. Misschien was het wel haar eerste keer. Ze zong een rustig lied over het leven.  Je kon een speld horen vallen. Muisstil was het publiek. Met ingehouden adem luisteren. Het lied kwam aan. Tranen rolden. Haar eerste aplaus op een podium werd een staande ovatie.

Een goed getrainede acteur, een ‘seasened performer’. Zette het publiek direct aan het werk met zijn upbeat popsong. ‘eh eh eh eh eh – EH EH EH EH EH’. ‘Oh oh oh oh oh – OH OH OH OH OH’. Hij genoot intens van zijn gig. Was strak in controle van zijn act. Wist precies waar hij mee bezig was. Het publiek zong luidkeels en enthousiast met hem mee.

pianospelen line art

Dan een zanger met een bekende ballad uit de 80-ies. Een uitdagend lied, dat zacht begon en langzaam opbouwde naar stevig. Liet ons alle hoeken van de toonhoogte zien. Van lage bassen tot de hoge C. Misschien zelfs ook het fluitregister nog. En, laten we vooral niet de spontane creaks vergeten waarvan ik vermoed dat ze zorgvuldig gepland waren. Hij ‘ticked all the boxes’ een technisch knap uitgevoerde song.

Tot slot een student. Een twintiger met een atletisch figuur. Zij zong een techno/trance song. Kwam in de problemen met de monitor links voor. Dat maakte het technisch lastig voor haar. Maar haar ‘moves’ waren een feest om te zien. Puntige, scherpe ritmische uitbarstingen, afgewisseld met groovy, slow motion swerfs. Het was niet te voorspellen wat haar volgende move zou worden. Het hele optreden een grote verrassing. Maakte dat ik weer naar de fitnessclub wil (niet omdat het moet, maar omdat het kan…).

En vertel mij nu dan eens. Wat is nu jouw definitie van een goede zanger(es)? Is dat niet hetzelfde als vragen welk schilderij in het Van Gogh museum het allermooiste is?

(voor de nurds onder ons: #wickedproblemsolving 😉).


Spread the love