Leren zingen

Leren zingen bij De Werkplaats

noor200px

Effectief en doelgericht trainen!

Hoe kun je zo effectief en gezond mogelijk je stem trainen? Door te beginnen bij wat je al kan en zorgvuldig om te gaan met je spiergeheugen. Hier ben je aan het goede adres!

Psychologie van het leren

Ik heb minstens 20 jaar van mijn werkzame leven gewijd aan het ontrafelen van de psychologie van leren. Ongeacht welk onderwerp of in welk domein. Ik heb er zelfs een proefschrift over geschreven. En nog steeds ben ik hier dagelijks mee bezig. Toen kwam ik in aanraking met Complete Vocal Technique, een methode om te leren zingen. En ‘man’ dat was echt een superklik. Waarom? Vele redenen. Maar als het op leren zingen aankomt, deel ik hier de meest belangrijke trainings principes.

Wil je meer weten?

  Trainings principes

  • Talent is leuk, maar niet genoeg. Oftewel, je hoeft geen talent te hebben om toch een geweldige zanger(es) te worden. Iedereen kan zingen! Daar moet je wel voor werken!
  • Het kost 10.000 uur om expert te worden. Dus, als je bereid bent te oefenen, dan kun je ontzettend ver komen. Jazeker, ook als je 45+ bent. De crux is om heel effectief te trainen. Zet je lijf aan het werk!
  • Maak het makkelijk. Een liedje 25 keer zingen, is niet oefenen. Train geen ‘fouten’. Werk heel bewust met je spiergeheugen. Vergroot je technische vaardigheden vanuit wat je al kan!
  • Stel doelen en blijf volhouden. Ontwikkel je luistervermogen, je horen-van-jezelf. Besluit zelf hoe jij wilt klinken, en maak een pad daar naar toe. En, ja, hou vol! Ook als het moeilijk is. Je komt er gegarandeerd!
  • Verzamel feedback. Verzamel partners in crime. Mensen die naar je mogen luisteren wanneer je aan het experimenteren en ontwikkelen bent. Besluit wie jou feedback mag geven, en wie niet. Besluit wat je meeneemt, en wat je niet nodig hebt. Besluit wanneer je feedback wil, en ook wanneer niet. Jij bepaalt!
  • Mix routine met verkenning. Verras jezelf! Kies nieuwe wegen. Zing liedjes die totaal uit je comfort zone zijn. Organiseer een soundlab sessie met jezelf. En, kom regelmatig terug bij je oldies goldies. Jazeker, je gaat je ontwikkelen. Jazeker, het is te doen! Jazeker, dat kun je!

  Ik gebruik de Complete Vocal Technique in mijn lessen en workshops. Ik blijf overigens uiterst nieuwsgierig naar andere opvattingen of methodes om te werken met de stem.

  Copyright 2021 – 2022 Noor Christoph | Site gemaakt door Noor Christoph & Klokwerk-Design | Privacy-verklaring

  Bekijk mij, lees mij, en volg mij op: