Workshops

Workshops bij De Werkplaats

noor200px

In een kleine groep aan de slag met concrete doelen!

Of je nu aan de slag wil met je zenuwen tijdens optredens. of een korte periode intens wil werken aan je basis in het zingen. Hier ben je aan het goede adres!

Workshop In je FLOW op het podium

Heb je last van (veel) stress tijdens of voor een optreden? Last van podiumvrees? Baal je daarvan en heb je het idee dat deze stress en zenuwen het je heel moeilijk maken om goed te presteren? Dan heb je met deze workshop goud in handen!

In twee sessies leer je een methode om op een andere manier met je gedachten, fysieke sensaties, gevoelens en emoties om te gaan. Je wordt je bewust van waar jouw grootste valkuilen zitten. Je oefent met praktische tips en tricks om uit die valkuil te blijven. En je aandacht te focussen op waar het om gaat: zingen met blijdschap, plezier en voldoening.  We werken in een kleine groep, leren van elkaar en geven opbouwende feedback. Er is veel aandacht voor een veilige setting.

De hele workshop staat in het teken van FLOW; de staat van moeiteloos gewaarzijn. Het moment waarop de wereld en jouw observaties  samenvallen. En je vanuit een super gefocuste aandacht en moeiteloze ontspanning je ding kan doen. Dat is trainbaar! Deze workshop kan zowel ONLINE als LIVE gevolgd worden.

Nieuwsgierig wat jouw grootste afleiding is? Doe de gratis test! Download de flyer!

 • Kosten: €79,50 pp
 • Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 6 deelnemers
 • Locatie: LIVE te Westzaan of ONLINE (op aanvraag)
 • Data: twee bijeenkomsten van elk 3u
Stel een vraag

Workshop Touch base

Deze workshop is speciaal ontworpen om je een hart onder de riem te steken tijdens de (semi) lockdown van deze winter. We trainen intensief met enkele basisvaardigheden die nodig zijn voor gezond en vrij zingen.

Dat zijn ademsteun, het vermijden van ongewenste spierspanning, werken met klinkers, het gebruik van twang en enkele hele praktischische tips voor zelfstandig gezond en effectief oefenen. Elke sessie start met een interactieve instructie met zangvoorbeelden. Daarna volgen masterclasses waarin je individuele aandacht krijgt voor jouw persoonlijke muzikale vragen. Het is heel leerzaam om andere zangers te volgen tijdens hun masterclass. Download the flyer!

 • Kosten: €122,50 pp
 • Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 6 deelnemers
 • Locatie: ONLINE tenzij de (semi)lockdown opgeheven wordt
 • Data: wekelijks (5 sessies van 2 uur) start in januari
Stel een vraag

Workshop Acting Songs

Do you want to work on your interpretation and performance skills? Do you want to learn how to bring across the soul of your songs? How you can communicate that felt emotion with a blink of an eye?

We have the unique opportunity to have Søren Møller teaching us Acting Songs! Søren Møller is a highly talented and award winning creative producer. And future theater director of the Østre Gasværk Theater. He is associated with the Complete Vocal Institute as an international voice coach since 2005.

We will be working in a small group of (semi) professional singers. Part of the day will be spend on the theatrical artistry of performing songs. Additionally masterclasses are organised in which each singer gets to work on his or her song individually. It is very instructive to follow other singers and see how a song comes to life!

 • Venue: Complete Vocal Institute, Kompagnistræde 32A, 1208 Copenhagen Denmark
 • Type of workshop: In Real Life (alternative date available if the world is still closed due to corona)
 • Teacher: Søren Møller (head of musical theatre, Danish school of performing arts)
 • Date: Wednesday 2nd of March 14:00 – 17:00 & 18:00 – 21:00 o’clock
 • Costs:  €336 per person
 • Be quick to reserve your spot, only a few places available!

Contact me directly in case your are interested! info@noorchristoph.nl 

Case story: overkomen bij publiek

 

Ontmoet Kim…

Kim is 26 jaar, professioneel zangeres met een zeer flexibele stem en grote stembeheersing. Ze verzucht “Ik kom niet over bij het publiek”, “Mensen voelen me niet als ik zing”, “Ik weet zelf ook niet zo goed wat ik moet voelen tijdens het zingen”.

We vertalen samen haar observaties naar de muzikale wens om het verhaal van haar lied helder te krijgen. In de weken daarna werken we aan setting the scene, het toevoegen van persoonlijke betekenis en subtexts.

We ontdekken dat voor Kim concentratie heel belangrijk is. En het principe van ‘less is more’’. Mentaal aanwezig zijn in de scene die je voor ogen hebt, is al heel wat. Dit is overigens direct uiterst voelbaar voor het publiek. Zodra ze haar focus verlegt van technische uitvoering naar de intentie van het lied , komt een prachtig karakter te voorschijn en komt het lied tot leven. 

Kim ervaart nog steeds dat zij zo nu en dan uit de storylijn valt. Maar ze heeft geleerd daar niet meer van te schrikken. Ze weet nu tips en tricks om terug te komen in de verhaallijn. Het is onmogelijk voortdurend in 100% in het verhaal te zitten. Maar je kunt wel heel flexibel worden in het terug pakken van de lijn.

Ook overkomen bij publiek? 

Dat kan! 

Ja! Neem contact met mij op!

  Copyright 2021 – 2022 Noor Christoph | Site gemaakt door Noor Christoph & Klokwerk-Design | Privacy-verklaring

  Bekijk mij, lees mij, en volg mij op: